Verhalen van de Ooij

Muziektheater De Plaats presenteert Verhalen van de Ooij van 28 juni t/m 8 juli 2017

Verhalen van de Ooij is de opvolger van de succesvolle  voorstelling Stroom van de Waal 2016.  In het prachtige decor van de Ooijpolder ensceneert  De Plaats zes bijzondere en avontuurlijke muziektheaterscenes.  Met de eeuwige strijd tegen het water van de rivier om  de hoek als rode draad.

Het fabuleuze verhaal van de schepping van de Ooijpolder in het kerkje van Persingen. “En wie wilde nou wonen in dat Godvergeten stukje land in die bocht van die rivier? Oioioioi... wat moest er van dat stukje land worden?” Een requiem voor de laatste koe in een koeienstal. Het hele dorp op blote voeten in de kerk van Ooij, met een geïmproviseerd concert als toegift. Een dans rond het huis dat, hoog en droog, als een ivoren wachter waakt over de polder. Rondje na rondje. De vindingrijkheid van een zelfgemaakt dak boven het hoofd als het echte dak is verdwenen en alleen de hemel boven de polder is overgebleven. Het verhaal van acht generaties polderbewoners over hoe te allen tijde droge voeten te houden, geënsceneerd op de tractoren en karren van de grootste boerenschuur. Een voorstelling die reist van verhaal naar verhaal en van de ene muziek naar de andere, met de reis door de prachtige polder er gratis bij.  Nieuwsgierig? Komt dat zien!


Aan deze voorstelling spelen meer dan 200 amateur kunst verenigingen uit de regio mee, waaronder toneel vereniging De Optimist, Muziekvereniging De Ooijse Toekomst, Fanfare DES, koor Encore, koor Kalliope, Kladderadatsch en Toonkunstkoor Nijmegen.

speeldata
woensdag 28 juni, donderdag 29 juni, vrijdag 30 juni, zaterdag 1 juli
woensdag 5 juli, donderdag 6 juli, vrijdag 7 juli, zaterdag 8 juli
aanvangstijd 19:15 uur

Het is mogelijk om de expeditie te beginnen met een Verhalen van de Ooij Expeditie-maaltijd. De maaltijd eet gezamenlijk in de boerenschuur van Buitengast.

Informatie en kaartverkoop  naar www.stroomvandewaal.nl

Bekijk hier alvast de trailer